Вокальний ансамбль сучасної музики Alter Ratio

Alter Ratio

Вокальний ансамбль сучасної музики Alter Ratio («альтер раціо», з лат. – інше мислення) був створений в 2010 році з метою виконання сольних, ансамблевих та хорових творів ХХ – ХХІ ст. Своїм основним завданням колектив вважає розширення меж академічного вокального виконавства, знайомство з нетрадиційними вокальними техніками, сценічним досвідом. 

Художній керівник ансамблю − Ольга Приходько.

Ольга Приходько

Alter Ratio – це школа виховання альтернативної виконавської свідомості, гнучкої та рухливої, готової до всього нового у сфері сольного й хорового співу, відкритої до сміливих композиторських та режисерських експериментів. Ансамбль є учасником наступних фестивалів: Міжнародний фестиваль «Київ Музик фест» (м. Київ), Міжнародна Пасхальна асамблея (м. Київ), «Контрасти» (м. Львів), форум «Донкульт» (м. Київ), Всеукраїнський фестиваль камерного хорового мистецтва ім. Віктора Іконника (м.Київ), «ГогольFest» (м. Київ), Фестиваль Нової музики на «Книжковому арсеналі». Також бере участь в різноманітних проектах культурно-освітнього центру «Майстер-клас», Мистецького Арсеналу, музичної агенції «Ухо».

За час свого існування ансамбль виконав значну кількість українських та світових прем’єр творів українських та зарубіжних композиторів. Серед них: М. Баранаускас, Л. Беріо, Б. Бріттен, В. Германавічус, М. Коломієць, Б. Кутавічус, Д. Лігеті, С. Луньов, Р. Мажуліс, М. Монк, Г. Пелецис, К. Пендерецький, Ф. Пуленк, А. Пярт, С. Райх, О. Ретинський, Д. Тавенер, М. Фелдман, М. Шалигін, О. Шимко, та інші.

В 2013 р. ансамбль  здобув Гран-Прі міжнародного вокально-хорового конкурсу «Victoria» (м.Київ). В 2013−2014 рр. здійснив запис компакт-диску творів сучасного українського композитора Святослава Луньова «The Noel Consort» (концерт для хору на теми традиційних різдвяних пісень). В 2017 р. ансамбль видав компакт-диск «Mariologia» з творами сучасних українських композиторів − Максима Коломійця (Україна/Німеччина), Святослава Луньова (Україна), Олексія Ретинського (Україна/Австрія), Максима Шалигіна (Україна/Нідерланди).

Ансамбль тісно співпрацює з українськими та міжнародними культурними організаціями. На запрошення Українського інституту брав участь у програмі двостороннього Року культури Австрія-Україна  та  у програмі Український тиждень в Гданську IV (2019 р.). За підтримки посольства Сполучених Штатів в Україні, в рамках святкування 25-річчя дипломатичних відносин, було створено спільний україно-американський проект Alter Ratio та Meredith Monk/The Hous Foundation for the Arts (2017 р.). В 2014 р. – проект «Музична Шекспіріана», створений за підтримки Британської Ради в Україні.

Репертуар ансамблю

Сайт

Facebook

Youtube